Melonsallad med mozzarella

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

En riktigt god sallad med melon och mozzarella som passar till grillat kött, kyckling och lax.

Kanske något till påskbordet?

Ingredienser:

  • solrosfrön att strö över
  • 200 g blandade salladssorter, gärna i olika färger
  • 1/2 melon
  • 2 avokados
  • 2 persikor eller nektariner
  • 150 g mozzarella
  • ca 10 cocktailtomater, gärna i olika färger
  • flingsalt och svartpeppar
  • 1 limefrukt
  • olivolja

Rosta solrosfrön i en torr, het stekpanna. Lägg salladen på ett stort fat. Kärna ur melonen, avokados och persikor. Skär dem i bitar och fördela vackert över fatet. Bryt isär osten med fingrarna och fördela även den i salladen. Dela tomaterna på mitten och lägg på dem.

Ringla över olivoljan och strö över rostade solrosfrön, salt och peppar. Avsluta med att pressa över lime.

4 portioner

Annonser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s