Bästa chokladkakan

Chokladkaka X_edited-2

 

Här är recept på min bästa chokladkaka:

  • 350 g mörk blockchoklad
  • 250 g smör
  • (2 hg finhackade hasselnötter)
  • 1 dl vetemjöl med nötter eller 3 dl utan nötter
  • 6 äggulor
  • 6 äggvitor
  • 4 dl socker 

Smält smör och choklad på svag värme. Vispa socker och äggulor poröst. Tillsätt choklad/smörblandningen och eventuella nötter. Rör försiktigt. Blanda ner mjölet och de hårt vispade äggvitorna. Grädda i smord och bröad form i 190° i ca 35 minuter.

Servera med t.ex. grädde, jordgubbar

 

Annonser

One Comment on “Bästa chokladkakan”

  1. Sandra Lago skriver:

    Tack, den måste testas!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s