Topp 5 i Barcelona

Jag har precis varit med familjen i Barcelona. Tänkte att vi skulle få möta våren  och visst hade den kommit längre än i Sverige. På utecaféerna kunde man sitta och sola men jackan satt inte heller i vägen när vi promenerade bland de mysiga, trånga gränderna.

Här kommer mina 5 bästa Barcelonatips:

  • Katedralen Sagrada Familia är en fantastisk skapelse som beräknas helt färdigbyggd år 2026. Det är då 100 år sedan    Antoni Gaudi dog, arkitekten som påbörjade bygget. Även insidan är väl värt ett besök även om det krävs en del köande.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • L`Aquàrìum är ett enormt akvarium som finns i en byggnad nere i hamnen. Mest spännande är två långa glastunnlar där man sakta åker framåt på ett rullband medan stora hajar och rockor simmar ovanför. Bläckfiskar, muränor och pingviner är andra spännande djur som finns på akvariet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • På gågatan La Rambla, som är 1 km lång och sträcker sig från torget Placa de Catalunya ner till hamnen, vandrade vi fram och tillbaka många gånger. Här finns uteserveringar, levande statyer, gatumusikanter, spanjorer och en massa turister. I anslutning till La Rambla ligger den fantastiska matmarknaden Mercat de La Boqueria.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • Vare sig man gillar fotboll eller ej så är ett besök på FC Barcelonas hemmaarena Camp Nou spännande. Här får man se lyxiga omklädningsrum, vandra genom spelargången ut på den storslagna arenan. Därefter klättrar men längst upp och kan prova att sitta på tv- och radiokommentatorernas platser.
  • På Barcelonas höjder ligger Parc Güell. Parken som Antoni Gaudi skapade. Här finns den berömda ödlan, bänkar och skorsstenar i krossat kakel som fogats samman till vacker mosaik.

???????????????????????????????

Annonser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s