Räkpaj med romsås

???????????????????????????????

Mitt bästa pajrecept. En krämig räkpaj med god romsås. Blir godast med färska räkor som man skalar själv. Receptet är för en vanlig rund pajform som räcker till ca 8 personer. Gör 1 1/2 sats för en större form.

DEG:

  • 4 dl          vetemjöl
  • 200 g       margarin
  • 3 msk       vatten

 FYLLNING:                                               

  • 250 g       lagrad ost, t.ex. Västerbotten                                
  • 500 g       räkor                                               
  • 3 dl          mjölk                                                       
  • 2 dl          vispgrädde
  • 4               ägg
  • ½ tsk       salt
  • 1 krm       svartpeppar

ROMSÅS:

  •  3 dl gräddfil eller creme fraiche
  •  1 dl röd stenbitsrom
  •   nymalen svartpeppar

Gör pajdegen. Sätt ugnen på 225°. Riv osten, skala räkorna. Tryck ut degen i formen. Grädda skalet 10 minuter på första falsen. Ta ut formen, strö osten på botten, lägg i räkorna och häll i äggen blandade med mjölk, grädde, salt och peppar.

Grädda ca 30 minuter. Ska pajen värmas görs det i 200°, ca 15 minuter.

Blanda creme fraiche med rom och peppar, smaka av. Låt gärna stå några timmar.

 

Annonser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s