Mormors rabarberkaka

 

Rabarberkaka mormors_edited-2

 

Passa på att baka en kaka av rabarberns första stjälkar. Servera med vaniljsås.

Ingredienser:

  • 5  stjälkar rabarber 
  • skal av 1/2 citron 
  • 3 ägg
  • 4 dl socker 
  • 150 g smör
  • 4 dl ströbröd 
  • 1 dl finhackad sötmandel
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1/2 dl grädde     

Smöra och brödströ en 2-liters bakform väl. Skär rabarbern i bitar och riv citronskalet fint. Smält smöret. Hacka mandeln grovt.

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ned fettet. Rör därefter ned de blandade torra ingredienserna. Blanda sist ned grädden och rabarberbitarna.

Slå smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175°, ca 55 minuter. Blir ca 12 bitar.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Annonser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s