Underbara Köpenhamn

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag har flera gånger varit på minisemester i underbara Köpenhamn. Att sätta sig på tåget i Sverige, rulla över Öresundsbron och kliva av på centralstationen i Köpenhamn är enkelt och smidigt. Strax utanför stationen finns massor av hotell i olika prisklasser på bekvämt gångavstånd.

Några Köpenhamnstips:

  • Ett besök i mysiga Nyhavn är ett måste. Sätt dig på en av de många uteserveringarna, prova lite smörrebröd eller något annat gott, titta på båtarna, människorna och gatuartisterna.
  • Ta sedan en tur med någon av de öppna båtarna som avgår från Nyhavn. Turen går i Köpenhamns kanaler där man kan se både historiska byggnader, fina bostadskvarter men även slottet och Den lille havsfrue. Har man tur kan man få se prins Fredrik och vänner komma körande i motorbåt. Det hade vi, sällskapet körde framför vår båt och vinkade till turister och Köpenhamnsbor.
  • Tillbringa några timmar på Tivoli. Skiljer sig från Liseberg och Gröna Lund. Tempot är betydligt lugnare, vackra planteringar, trevlig shopping och restauranger och naturligtvis finns det åkattraktioner för alla åldrar.
  • Trevliga affärer och mysiga caféer finns i mängder. Utgå från Rådhus Pladsen och vandra på Ströget till Kongens Nytorv. Den inredningsintresserade bör inte missa Illum Bolighus vid Amagertorv.  Fika gärna på Café Norden vid samma torg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag tycker att det är roligt att köpa med mig minnen hem från resor. Men satsar heller på en rolig, udda sak än flera billiga souvenirer. Sist jag var i Köpenhamn köpte jag Kay Bojesens klassiska apa. Kanske början på en samling?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Annonser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s