Focaccia

???????????????????????????????

 

Lättbakad focaccia som kan varieras med olika fyllningar. Blir 1 långpanna, ca 20 bitar. 

DEG:

  • 25 g             jäst
  • 6 dl             vatten (fingervarmt)
  • 10 dl           vetemjöl
  • 5-6 dl         durumvetemjöl 
  • 4 msk olivolja

FYLLNING:

  • t.ex. fetaost, oliver, tomater, rödlök, rosmarin
  • olja att hälla över så att den täcker hålen       

TOPPING:

  • 1 ½ msk     havssalt med rosmarin

Lös upp jästen i vattnet och rör ner båda mjölsorterna, lite i taget. Arbeta degen i maskin ca 5 minuter, tillsätt salt och kör degen i ytterligare 5 minuter. Häll sedan på olivoljan och låt degen jäsa i ca 2 timmar i rumstemperatur. Arbeta degen igen i maskin och kavla ut den så att den täcker hela långpannan.

Låt degen jäsa till dubbel storlek ca 40 minuter. När 10 minuter återstår stoppar man ner fingertopparna i degen lite här och där. I hålen som bildas kan man stoppa ner små bitar av t.ex. fetaost,  oliver, coctailtomater, rödlök. Häll därefter ytterligare olivolja på degen så att den rinner ner i hålen.

Strö över vad som önskas, t.ex. salt, rosmarin.

Grädda i 225° värme i 20 minuter på näst nedersta falsen.

Annonser

One Comment on “Focaccia”

  1. Maria skriver:

    Jätte goda


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s