Italiensk hamburgare

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nyss hemkommen från London kan jag konstatera att det som är hetast på restaurangerna sommaren 2013 är – hamburgare – i alla möjliga skepnader. Därför bjuder jag här på mitt bästa hamburgerrecept. Räcker till 4 personer.

  • 500 g nötfärs
  • 3 msk mjölk
  • 3 msk kalvfond
  • salt
  • nymald svartpeppar
  • 4 ciabattabröd
  • 1 rödlök
  • 1  mozzarellaost
  • 3 st  soltorkade tomater i olja
  • färsk basilika
  • blandad sallad
  • coctailtomater

Blanda färsen med mjölk, fond, salt och peppar. Forma till avlånga eller runda hamburgare som stegs ca 3 minuter/sida.

Dela bröden på mitten. Lägg på mozzarella i skivor, soltorkade tomater i bitar och rödlök. Lägg på hamburgarna, strö på basilika. Servera med sallad och små tomater.

Annonser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s