Coq au vin

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Här kommer recept på Coq au vin, tupp i vin, fast det är förstås kyckling. ”Tuppen” får god smak av citron, bacon, vitlök och vin. Lätt att dubblera receptet om man är många.

Receptet räcker till 4-5 personer:

  • 4-5 kycklingfiléer
  • ½ citron
  • 50 g bacon
  • 3 dl rött vin
  • 5 dl vatten + 1 hönsbuljongtärning
  • 1 msk tomatpuré
  • 4 vitlöksklyftor
  • ½ tsk timjan
  • 2 lagerblad
  • 2 morötter
  • 6-8 scharlottenlökar
  • 150 g champinjoner
  •  salt och peppar

Gnid in kycklingen med citron, salta och peppra. Bryn kycklingen i en stekpanna. Lägg kycklingen i en gryta. Skär bacon i strimlor, bryn och lägg ner i grytan med vin, buljong, tomatpuré, hackade vitlöksklyftorna, timjan och lagerblad.

Låt puttra i 20 minuter under lock. Finfördela lök, morötter och svamp och bryn. Lägg i grytan. Låt småputtra i ytterligare 20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med bröd, ris och sallad.

 

Annonser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s