Res med familjen till Peking!

Peking II_edited-1

För några år sedan åkte hela familjen till Peking 8 dagar i juli. Resan kostade 7000 kr/person, alltså lika mycket som en charterresa skulle ha kostat. Resan blev den bästa och mest spännande vi gjort hittills. För att inte tala om den mest prisvärda.

I resan ingick:

visum, lyxigt hotell med fantastisk frukostbuffé (europeisk frukost men man kunde även prova dumplings osv.), de flesta måltiderna, svensktalande guide, promenad på kinesiska muren, Himmelska Fridens torg, Förbjudna staden, besök på antikmarknad, besök på Siden- och Pärlmarknaden, cykelrikshaw i Hutongkvarteren, middag hemma hos en kinesisk familj (otroligt gott!) m.m. m.m.

Jag tror att barnen bör vara i mellanstadieåldern och uppåt för att uppskatta resan. Vart vi än kom träffade vi vänliga, nyfikna kineser som ville fotografera oss och vi fotograferade dem. Vi gjorde även en egen utflykt och besökte pandorna på Peking Zoo.

Tyvärr pratar väldigt få kineser engelska så vår guide var guld värd och mycket serviceminded. Hon ordnade bl.a. biljetter och taxi till akrobatikshow och ankmiddag.

Det finns flera resebyråer som ordnar dessa resor och priserna är fortfarande lika låga!!!

Peking VI_edited-1Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s