Chokladfondant med jordnötssmör

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

När du sätter skeden i den här chokladfondanten rinner det ut underbart smält jordnötssmör. Mycket lätta att göra!

Recept för 4 personer:

  • 200 g mörk blockchoklad
  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 2 extra äggulor
  • 0,6 dl socker
  • 1/4 dl vetemjöl
  • 8 msk mjukt jordnötssmör
  • kakao

Sätt ugnen på 200 grader. Hacka blockchokladen i bitar och lägg den tillsammans med smör i en kastrull. Sätt på svag värme och rör om hela tiden tills chokladen är smält och blandad med smöret. Lägg ägg, de extra äggulorna och socker i en skål och vispa ihop väl.

Häll i chokladsmeten och mjöl och vispa ytterligare. Smörj 4 porslinsformar väl med smör. Fyll formarna med 2/3-delar av smeten. Lägg 2 matskedar jordnötssmör i mitten av varje form och häll på resten av smeten.

Ställ formarna på en plåt och grädda dem ca 16-18 minuter. Ta försiktigt ut fondanten ur formen genom att skära runt kanten på med en kniv, placera serveringsfatet ovanpå formen och vänd! Sikta över kakao och servera genast!

Annonser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s