Musselsoppa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Musselsoppa är gott och går snabbt och enkelt att göra. För 4 personer behövs:

  • 450-500 g blåmusslor med skal (färska eller frysta)
  • olja
  • 1 scharlottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 1/2 dl vitt vin eller matlagningsvin
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 2 msk persilja
  • salt och peppar

Hetta upp olja i en vid panna. Rör ner hackad scharlottenlök och vitlök och fräs någon minut medan du rör om. Tillsätt vin, hackad persilja och peppar och låt koka 2 minuter. Lägg ner musslorna och koka under lock 3-5 minuter. Om något musselskal inte öppnar sig ska dessa kastas. Ta upp musslorna med hålslev.

Tillsätt grädde och låt koka ihop spadet tills halva mängden återstår. Smaka av med salt. Lägg ner musslorna och strö över persilja.

Annonser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s