Pulled pork och Cole slow

PULLES PORK 006_edited-1

 

Pulled pork i mjuka tortillabröd med cole slow-sallad, avocadoröra och och rökig barbequesås är underbart gott och snabblagat om man fuskar och köper förstekt kött.

Är man duktig på att planera och vill göra allt från grunden gör man egen marinad och steker köttet på svag värme i ungen över natten.

RECEPT till 4 personer:

1 pulled pork stek i kartong (550 g) steks 25 minuter i 180 grader. Köttet dras därefter isär med två gafflar och blandas med marinaden.

Tortillabröd

Barbequesås, gärna smokey

Avocadoröra:    2 avocados och 2 dl creme fraiche mixas

Cole slow sallad:   

  • 5 dl finstrimlad vitkål
  • 2 små morötter
  • 1 liten rödlök
  • 1 dl crème fraiche
  • 1/2 dl lättmajonäs
  • 1 tsk senap
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm grovmald svartpeppar

Använd en osthyvel och strimla vitkålen riktigt tunt. Skala morötterna och riv dem fint på rivjärn. Skala, dela och skiva rödlöken mycket tunt. Rör samman crème fraiche, majonnäs och senap. Smaksätt med salt och peppar. Blanda vitkål, morot, lök och majonässåsen. Låt salladen stå kallt ett tag.

 

PULLES PORK 009_edited-1

Annonser

One Comment on “Pulled pork och Cole slow”

  1. Maria skriver:

    Tack för god mat. Ska prova att tillaga hemma.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s