Farmors äpplekaka

farmors äpplekaka_edited-1

 

Min godaste äpplekaka är saftig  och innehåller mandel, kanel och mycket ströbröd. Den ger ca 12 bitar.

RECEPT: 

  • 4 syrliga äpplen             
  • 1 ½ tsk kanel                             
  • 3 ägg                                        
  • 4 dl  socker                               
  • 150 g smör
  • 4 dl ströbröd
  • 1 dl finhackad sötmandel
  • ev 4 finhackade bittermandlar
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ dl grädde

Smöra och brödströ en 2 liters bakform väl. Skala och tärna äpplena. Blanda dem med kanel i en skål. Smält matfettet.

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ned fettet. Rör därefter ned de blandade torra ingredienserna. Blanda sist i grädden och äpplena.

Slå smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175°, ca 55 minuter.

Servera ljummen med vaniljsås eller grädde.

 

Annonser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s