Pepparkaksmüsli

MUSLI 019_edited-1

En burk hemmagjord pepparkaksmüsli blir en trevlig julklapp.

Det är mycket lätt att göra müsli.

Receptet innehåller pepparkakskryddor så den är extra julig.

  • 12 dl havregryn
  • 2 dl skalade sesamfrön
  • 1 dl rårörsocker
  • 2 dl solroskärnor
  • 6-7 matskedar pepparkakskryddor
  • 1 tsk salt
  • 2 dl vatten
  • 1 dl rapsolja
  • 2 dl russin
  • 4 msk krossade linfrön

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda allt utom vatten, olja, russin och linfrö i en stor bunke och rör om ordentligt. Blanda samman olja och vatten och häll det över grynen. Häll blandningen i en långpanna och rosta mitt i ugnen i 25-30 minuter.

Rör om då och då. Blanda i russin och linfrö när müslin svalnat.

Lägg i en glasburk. Hållbarhet 3-4 veckor.

Annonser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s