Gifflar med soltorkad tomat och fetaost

 

Jättegoda gifflar med fyllning av t.ex. soltorkad tomat/fetaost, pastrami/riven ost/gräslök eller något annat gott. Servera dem lite varma. Cirka 20 stycken.        

BLOGG 003_edited-4

DEG:    

  • 50 g  jäst
  • 1 dl ljummet vatten
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk socker
  • 100 g  smör
  • 4 dl gräddfil
  • 4 ägg
  • ½ dl fryst basilika
  • ca 15 dl vetemjöl

FYLLNING: 

  • soltorkad tomat/fetaost,  
  • pastrami/riven ost/gräslök

ATT STRÖ ÖVER: 

  • t.ex. vallmofrön, kummin, sesam

Sätt ugnen på 225°. Blanda jäst, vatten, salt och socker medan smöret smälter. Rör i gräddfil, ägg, basilika och smör. Slå på mjöl så att degen släpper kanterna men fortfarande är smidig. Låt jäsa ½ – 1 timme.

Slå ut på mjölat bakbord, dela i 5 delar. Kavla ut till rundlar som delas till 4 trekanter. På varje läggs fyllning. Rulla ihop till en giffel som böjs. Tänj samtidigt degen så att giffeln blir fast hoprullad och snibben kommer på undersidan. Lägg på bakplåts-papper, 8 gifflar/plåt. Pensla ev. med uppvispat ägg. Låt jäsa 30 minuter Grädda i mitten 8-10 minuter.

Annonser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s