Kanelglass med kolasås och blåbär

Kanelglass

 

Gör egen kanelglass med kolasås och blåbär. Glassmaskin behövs inte!

Kanelglass till 4 personer:

  • 3,5 dl grädde
  • 1,5 dl socker
  • 1 tsk vanilj
  • 3-4 msk kanel
  • 5 äggulor

Vispa äggulor, socker och vanilj i vattenbad. Blanda i kanel.

Tag bort från värmen, låt svalna något och blanda ner den vispade grädden.

Häll glassmeten i en form, t.ex. avlång bakform i metall, och låt stå i frysen minst 3 timmar. Rör om några gånger med en sked.

Kolasås:

  • 50 g smör
  • 1/2 dl ljus sirap
  • 1/2 dl socker
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk

Mät upp alla ingredienser i en liten kastrull. Koka på svag värme i 20-25 minuter. Rör om då och då. Servera varm eller kall.

Lägg upp två kulor kanelglass per portion, ringla över lite kolasås, sikta över kakao och garnera med blåbär.

Annonser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s