Mandelnougat med kanel och havssalt

- 13 JUL 020_edited-1

Underbart god nougat som smälter i munnen!

Ingredienser till 30 stycken:

  • 1 ½ dl       MANDELFLAGOR
  • 250 g         NOUGAT
  • 150 g         MÖRK BLOCKCHOKLAD
  • ½ tsk        KANEL

Topping:

  • 50 g          MJÖLKCHOKLAD
  • FLINGSALT

Rosta mandelflagorna i en torr stekpanna tills den har fått lite färg. Dela nougat och blockchoklad i mindre bitar, lägg i en skål och smält över vattenbad. Rör ner mandel och kanel.

Klä insidan av en form, 15 x 20 cm, med bakplåtspapper. Fördela smeten jämnt i formen. Ställ kallt att stelna ca 1 timme. Smält mjölkchokladen och rippla eller spritsa den över konfekten. Smula över lite flingsalt. Skär nougaten i bitar. Förvara svalt.

 

 

Annonser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s