Julbrownies

- 13 JUL 024_edited-1

Mumsiga julbrownies med pepparkakskrydda, apelsin och nötter.

RECEPT för  24 stycken: 

  • 300 g        smör
  • 400 g        mörk blockchoklad
  • 6                 ägg
  • 6 dl           socker
  • 5 dl           mjöl
  • 1,5 dl       kakao
  • 3 tsk         bakpulver
  • 3 tsk         vaniljsocker
  • 3 msk       pepparkakskrydda
  • 4 dl            grovt hackade nötter
  • 2 st            rivet skal och saft från apelsiner
  • florsocker

Sätt ugnen på 175°. Smält smör och choklad på låg värme i en kastrull och rör om. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt chokladblandningen och apelsin.

Blanda mjöl med kakao, bakpulver, vaniljsocker och kryddor separat. Vispa ner blandningen i smeten. Rör eventuellt ner nötter. Häll smeten i en stor långpanna.

Grädda kakan i ca 25 minuter i mitten av ugnen. Den ska vara lös inuti.

Kyl i några timmar eller över natten och skär sedan i rutor, sikta över florsocker.

Annonser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s