Chokladtryfflar

Chokladtryffel

 

Underbart läckra chokladtryfflar som doppas i kakao eller smält blockchoklad, cirka 40 stycken.

INGREDIENSER:

  • 2 ½ dl        vispgrädde
  • 1 dl            socker
  • 150 g         mörk blockchoklad
  • 150 g         ljus blockchoklad
  • 50 g           salt

SMAKSÄTTNING:

  • 1 tsk          kanel eller pulverkaffe

DOPPNING:

  • 150 g          blockchoklad
  • 1 msk         majsolja

 PUDRING:

  •  kakaopulver 

Koka upp grädden och låt den koka kraftigt ca 1 minut under vispning. Tag kastrullen från värmen och rör ner socker och choklad. Tillsätt smöret i klickar och smaksätt chokladen. Häll över tryffelsmeten i en skål och ställ kallt ca 12 timmar.

Forma tryffeln med hjälp av två teskedar. Rulla i kakao. Låt stelna i kylen 30 minuter och doppa dem sedan eventuellt i smält choklad.

Annonser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s