Sparris med äggröra

DSC_0338_edited-1

God mat inför påsken! Till fyra personer behövs:

  • ett knippe gröna sparrisstjälkar
  • 4 ägg
  • 1/2 pressad citron
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk finhackad gräslök
  •  flingsalt och svartpeppar
  •  blandad sallad

Skär bort några centimeter nedtill på varje sparrisstjälk. Koka stjälkarna i vatten 3-4 minuter.

Löskoka äggen ca 4 minuter. Skala äggen och mosa dem med en gaffel. Blanda ihop citron, olja, salt och peppar och de mosade äggen. Lägg sallad på ett fat och sparrisen ovanpå. Skeda över äggröran. Strö över gräslök och flingsalt.

 

Annonser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s