Inte bara Pekinganka

-14 BEIJING HL 111_edited-1

Att äta gott i Kinas huvudstad Beijing är inget problem. På hotellen finns ofta både continental och kinesisk frukost som bl.a. innehåller dumplings, soppa, inte bröd. Jag provade kinesisk frukost men det kändes lite knepigt så tidigt på morgonen.

När man äter lunch eller middag sitter man oftast vid ett stort runt bord och får in många fat med olika rätter – en liten skål/mugg soppa att börja med, ris, grönsaker med nötter, biff med grönsaker, kyckling med olika såser eller grönsaker, fisk, fruktbitar till efterrätt. Man kan prova kinesiskt rödvin eller dricka öl, läsk eller vatten på flaska. Min favoriträtt är friterad riven potatis blandad med kryddor – kinesiska chips – otroligt gott!

Missa inte en middag med Pekinganka. Kocken skär upp din gyllenbruna knaprigt stekta anka nära bordet så att man verkligen får se hur skicklig han är att skära de tunna skivorna. Man lägger ankskivorna på en liten pannkaka tillsammans med tunt skuren purjolök och en sorts plommonsås. Sedan viker man ihop pannkakan till ett litet paket och MUMS!

 

-14 BEIJING HL 233_edited-1

-14 BEIJING HL 234_edited-2

Annonser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s