Tips till dig som vill sälja på loppis!

untitled (2)

I maj börjar alla utomhusloppisar där det är fritt fram för vem som helst att sälja det man inte behöver. Trevligt sätt att träffa folk, tjäna en slant och inte minst göra en insats för miljön via återvinning. Här kommer lite tips för den som vill sälja på loppis:

  • Börja med att gå igenom förråd, köksskåp, garderober osv. på jakt efter saker som du inte använder.
  • Eftersom man oftast får en plats med ett bord på ca 3 meter + klädställning så kan det vara lämpligt med 5-6 stora kassar med saker och ev. några större saker som kan stå runt bordet
  • Bestäm pris på dina saker – många vill pruta men det måste du inte göra, kanske sätter du låga priser från början eller också priser med tanke på att kunderna får pruta ner 10-20 kr. Använd gärna prislappar som du köper i bokhandeln. Har du många småsaker för t.ex. 10 kr så kan du lägga alla i en stor korg och sätta en stor skylt med priset på korgen. Ett vanligt nybörjarfel är att man är lite för dyr, man tänker på vad man har gett för saken från början. Bättre att sätta ett lite lägre pris och få saken såld!
  • Leta i tidningar efter en lämplig loppis du vill sälja på, tag gärna med en kompis att dela bord med eller ha var sitt bord bredvid varandra. Trevligt att göra det tillsammans och praktiskt om du ska besöka toaletten, köpa fika eller om du vill ta ett varv själv på loppisen. Kanske gör du ett eget fynd….
  • Ta med eget bord eller hyr på loppisen (finns ibland för ca 50 kr). Tag gärna med en duk till bordet, ser trevligt ut!
  • Var ute i god tid. Tyvärr är även många kunder ute i god tid och börjar ibland rycka i sakerna innan man packat upp. Om det inte är OK för dig så säg ifrån att du vill packa upp allt innan du börjar sälja. Man undviker på så sätt stölder som tyvärr även förekommer på loppisar.
  • Se till att ha en växelkassa med 100 kr sedlar, 20 kr sedlar, 10 kr, 5 kr – jag växlar aldrig 500 kr sedlar om man inte köper av mig för flera hundra eftersom hela växelkassan lätt går åt då.

LYCKA TILL!Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s