Majskyckling med sparris och mandel

DSC_0064_edited-1

 

Majskyckling är extra saftig och god men det går naturligtvis bra med vanlig kyckling också.

Till 4 personer behövs:

  • 3-4 kycklingfiléer (gärna majskyckling)
  • några gröna sparrisstjälkar
  • flagad mandel
  • 2 msk smör
  • 2 msk kalvfond + 1,5 dl vatten
  • 3 msk olivolja
  • salt och peppar

Dela kycklingen i bitar. Bryn bitarna i smör i en stekpanna och salta och peppra. Slå på ett par msk fond, vatten och några msk smör. Låt puttra cirka 10 minuter under lock på svag värme.

Värm under tiden olivolja i en stekpanna och stek mandeln snabbt. Passa noga så att den inte bränns!

Koka sparrisen i ca 2-3 minuter så att den fortfarande behåller sin spänst.

Lägg upp kyckling och sky i en form, strö över mandeln och lägg sparrisstjälkarna ovanpå.

 

 

 

Annonser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s