Den vackraste grönsaken?

IMG_0315_edited-1

Det är spännande med nya grönsaker. Jag sprang nyligen på Romanesco för första gången i Sturegallerian. Den vackert ljusgröna färgen och fantastiska formen gjorde att jag genast ville ta ett kort och fråga vad det var för något.

Romanesco är en relativt ny grönsak, en korsning mellan broccoli och blomkål. Den har en mild kålsmak och konsistensen är krispig om den inte kokas för länge, hel ca 5-15 minuter och 3-5 minuter i bitar eller små buketter. Romanesco kan även ätas rå i t.ex. i sallader. Den kan även användas i gratänger, soppor och stuvningar.

Och den är mycket vacker och passar som dekoration!

Annonser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s