Rabarberpaj med jordgubbar och kardemumma

DSC_0025_edited-1

Smulpaj går att variera i det oändliga. Jag gör alltid extra mycket deg. Här är en pajvariant med rabarber och jordgubbar som täcks av en deg med kardemumma. Det här blir en paj till 5-6 personer.

Ingredienser:

  • 225 g smör
  • 8 msk socker eller råsocker
  • 1 msk kardemumma
  • 3 dl havregryn
  • 3 dl vetemjöl
  • ca 5 rabarberstjälkar
  • ca 1/2 l jordgubbar
  • vaniljsås

Smält smöret och blanda i socker, mjöl, kardemumma, havregryn och mjöl. Skär rabarber och jordgubbar i mindre bitar och lägg i botten på en form. Täck med smulorna. Grädda i ca 20 minuter i 225 grader i mitten av ugnen. Servera med vaniljsås!

Annonser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s