Kantarellpaj

DSC_0020_edited-1 (2)

En riktigt god paj som fylls med smörstekta kantareller.

DEG:

  • 4 dl           vetemjöl
  • 200 g       margarin
  • 2-3 msk   vatten

 

 FYLLNING:                                               

  • 250 g       lagrad ost, t.ex. Västerbotten                                
  • 500 g       kantareller                                             
  • 3 dl          mjölk                                                       
  • 2 dl          vispgrädde
  • 4               ägg
  • ½ tsk       salt
  • 1 krm       svartpeppar

Gör pajdegen. Sätt ugnen på 225°. Riv osten och smörstek kantarellerna. Tryck ut degen i formen. Grädda skalet 10 minuter på första falsen. Ta ut formen, strö osten på botten, lägg i svampen och häll i äggen blandade med mjölk, grädde, salt och peppar. Grädda ca 30 minuter.

 

 

Annonser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s