Sommarens sista utflykt?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kanske är det dags för sommarens sista utflykt i helgen. I så fall kan jag verkligen rekommendera ett besök i Mariefred som ligger mitt i Södermanland. En trevlig början blir en fika på ”kakslottet” Taxinge strax utanför Mariefred. Här finns en stor och spännande kakbuffé trevligt uppdukad med lite ovanliga sorter:  t.ex. Taxingekyss, lakritsbit, pistagebiskvi. Mums! Det är svårt att välja….

Sedan åker man vidare in till Mariefred där man kan besöka stadens stolthet Gripsholms Slott med anor från 1500-talet. I denna fascinerande byggnad finns teater, fängelsehålor, slottslejon och stor konstsamling med Sveriges alla regenter.

???????????????????????????????

Därefter kan man ta en liten sväng på kullerstensgatorna och titta i de små mysiga butikerna. Speciellt kan jag rekommendera Leila´s General Store på Storgatan 5 A. Här hittar man allt man kan önska sig för bak och matlagning – ovanliga bakformar, Leilas kok- och inredningsböcker, grytlappar med amerikanska flaggan, allt för roliga barnkalas och en massa annat. Mycket med fransk och amerikansk inspiration.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Annonser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s