Farinkakor

DSC_0098_edited-1

 

Underbara små farinkakor med strykande åtgång, ca 60 stycken:

  • 200 g smör
  • 2 dl socker
  • 4 msk ljus sirap
  • 4 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • farinsocker eller råsocker att strö på

Rör smöret mjukt med socker och sirap. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smörblandningen. Arbeta ihop till en ganska lös deg och dela den i 6 bitar. Forma bitarna till rullar och lägg rullarna med ordentligt avstånd på en plåt med bakplåtspapper. Platta eventuellt till rullarna lite.

Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i 8-10 minuter. Strö över farin- eller råsocker och låt svalna ett par minuter. Skär längderna på snedden till ganska breda snitt.

 

Annonser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s