Underbara kanelbullar

DSC_0042_edited-1

Den 4:e oktober är det dags för Kanelbullens dag igen.

Här är ett recept på goda bullar med en massa god kanelfyllning.

Om man inte använder formar utan bara låter dem ligga på plåten blir de ännu större.

Ingredienser till ca 35 stycken:

  • 125 g smör (ej smält)
  •  5 dl vatten
  •  1 pkt jäst
  •  1/2 msk kardemumma
  •  1/2 tsk salt
  •  2 dl socker
  •  ca 15-16 dl vetemjöl
  •  1 ägg

Fyllning:

  •  400 g smör
  •  2 dl socker
  •  minst 5 msk kanel eller efter smak 

Garnering:

ägg och råsocker

Blanda de torra ingredienserna. Fördela rumsvarmt smör i mjölet. Lös jästen i 37-gradigt vatten.

Blanda i ett ägg och arbeta degen i maskin 5 minuter. Degen får inte vara för lös! Jäs i 30 minuter. Knåda degen på bakbordet. Dela den i två bitar. Kavla ut varje bit till en rektangel och bred på ett tjockt lager kanelfyllning. Rulla ihop degen hårt. Skär i ca 2 cm tjocka bitar och lägg på plåt. Jäs ca 30 minuter under handdukar. Pensla med ägg och strö på lite råsocker. Grädda i 225 grader i mitten cirka 10 minuter.

Annonser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s