NÖTTER TILL GLÖGGFESTEN!

- 13 JUL 045_edited-1

De här nötterna med pepparkakssmak är perfekta till glöggen.

Till en skål behövs:

  • 300 g blandade nötter och mandel
  • 1 liten äggvita
  • 1 1/2 msk farinsocker
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk garam marsala
  • 1 krm kanel
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 msk vita sesamfrön

Rosta nötterna lätt i en torr stekpanna under omrörning i cirka 5 minuter och låt dem svalna.

Vispa äggvitan till lätt skum. Blanda socker, salt, kryddor och sesamfrön i en skål. Doppa nötterna i äggvitan och sedan i kryddblandningen. Bred ut dem på en plåt med bakplåtspapper.

Rosta i 175 grader i cirka 10 minuter. Låt svalna. Strö eventuellt över lite mer flingsalt.

Annonser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s