Knäckig kanelkaka

DSC_0048_edited-1

Den här kanelkakan är underbart god. Man kan ha i ett par matskedar av favoritlikören om man vill.  Jag brukar ta lite Amaretto.

Ingredienser:

  • 175 g smör
  • 2 1/2 dl socker
  • 2 ägg
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1-2 msk likör
  • 2 1/2 dl gräddfil
  • 1 tsk bikarbonat

Fyllning:

1 dl socker blandat med 1 tsk kanel

Rör smör och socker riktigt vitt och pösigt. Tillsätt ett ägg i sänder. Rör sedan ner vetemjölet som först blandats med vaniljsocker, bakpulver och salt. Blanda sist i gräddfil som blandats med bikarbonat och eventuellt likör.

Varva smeten med matskedsvis av fyllningen i en smord och bröad 2-litersform. Spara också lite att sist strö över ytan. Ta en gaffel och för den försiktigt upp och ned i smeten, precis som när man gör tigerkaka. Då blir det ett fint mönster när den gräddas.

Grädda i 175 grader i ca 50 minuter.

 

Annonser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s