Långpannerutor med russin

DSC_0007_edited-1

 

Saftigt gott matbröd som bakas i långpanna.

Ingredienser:

  • 50 g jäst för söta degar
  • 6 dl ljummet vatten
  • 25 g rumsvarmt smör
  • 2 tsk salt
  • 2 msk brödsirap
  • 1 dl russin
  • 14 dl ljust lantbrödsmjöl

Sätt ugnen på 225 grader. Smula ner jästen i en degskål. Häll över vatten och rör om tills jästen löst sig. Klicka i matfettet. Tillsätt övriga ingredienser men spara lite av mjölet till utbakningen.

Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig.  Låt den jäsa till dubbel storlek under bakduk, ca 30 minuter. Klicka ut den lösa degen direkt i en smord långpanna 24 x 30 cm. Platta ut degen med mjölad hand så att den täcker hela botten. Skär med mjölad kniv eller degskrapa så att du markerar bitar.

Låt jäsa under bakduk, 20-30 minuter. Grädda mitt i ugnen, 15-20 minuter. Ta brödet ur pannan och låt brödet svalna på galler under bakduk. Bryt isär rutorna.

16-20 bitar

 

Annonser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s