Jordgubbar med havresmul och limoncello

DSC_0028_edited-1

 

En härlig sommardessert!

INGREDIENSER  4 personer

  • 250 g färska jordgubbar
  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g Philadelpia ost
  • 2 msk florsocker
  • 150 g smör
  • 1 tsk kardemumma
  • 0,5 dl socker
  • 2 dl havregryn
  • 2 msk mjöl
  • limoncello

Jordgubbssås:

  • 250 g frysta eller färska jordgubbar
  • 0,5 dl socker
  • saft från 1 lime

Börja med såsen. Koka jordgubbarna, socker och lime. När jordgubbarna är mosiga mixar man med en stavmixer till en sås. Passera genom sil och låt kallna.

Skiva jordgubbar och vispa grädden.

Sätt ugnen på 225 grader. Smält smör och blanda i socker, kardemumma, mjöl och havregryn. Ta i mer havregryn om konsistensen inte blir bra. Fördela på smulorna på ett bakplåtspapper och sätt in i mitten av ugnen ca 10 minuter. Låt svalna.

Vispa sist ihop osten med florsockret till en kräm.

Varva jordgubbar, ostkräm, jordgubbssås, grädde och havresmulor i fina glas. Droppa sist över en skvätt limocello.

 

Annonser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s