Kräftor i ny lag med tillbehör

DSC_0081_edited-1

Om man inte får tag på färska kräftor kan man tina upp frysta och koka ny lag:

  • 2 liter vatten
  • 3/4 grovt salt
  • 1-2 sockerbitar
  • dillkronor

Blanda vatten, salt och socker. Koka upp, lägg i dillkronor och koka ytterligare 5 minuter. Låt svalna. Slå över kräftorna och ställ kallt några timmar eller över natten.

Gott tillbehör är en liten sallad på vattenmelon och fetaost i kuber, skivad rödlök, färsk basilika och olivolja.

 

 

 

 

 

 

Annonser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s